TRAJNICE STRGAR d.o.o.

Category

Vrtnarija Trajnice Strgar že 20 let uspešno deluje na področju gojitve trajnic. Trajnice gojimo v Črnučah v Ljubljani. V izboru imamo preko 800 različnih vrst oziroma sort trajnic, ki jih gojimo na površini 1 ha.

Pri gojitvi trajnic sta nam pomembni predvsem dve vodili – strankam ponuditi kakovostne rastline, ki so prilagojene na rastne razmere in podnebje v Sloveniji ter tako raznolik izbor trajnic, da se bo za vsako mesto v vrtu ali v parku našla prava rastlina. Veliko časa posvečamo izboru posameznih sort neke vrste, saj se na tržišču vsako leto pojavljajo številne nove sorte, za katere pa ni zajamčeno, da bodo lepo rasle in dolgo časa uspevale tudi, ko bodo posajene v vrtu. Nove sorte testiramo na matičnih nasadih, da preizkusimo, kako se bodo obnašale tekom let in v domačih rastnih pogojih.

V vrtnariji so na ogled tudi okrasne grede in matični nasadi ter testni nasadi , na katerih testiramo nove sorte, predstavljamo najrazličnejše kombinacije trajnic, novosti v izboru, pomembno pa je predvsem, da si trajnice, ki jih prodajamo v lončkih ogledamo tudi posajene. To je pomembno za lažjo predstavo o tem, kako trajnica sploh izgleda v svoji naravni velikosti.

Poleg gojitve trajnic, med katere spadajo tudi okrasne trave, praproti, dišavnice, vodne rastline in čebulnice, se ukvarjamo tudi s svetovanjem in načrtovanjem gred s trajnicami, tako v privatnih vrtovih, kakor tudi na javnih površinah. Med naše dejavnosti spadajo tudi predavanja o trajnicah, pisanje strokovnih člankov, sodelovanje z radijem in televizijo ter strokovna vodstva po vrtovih v tujini. Sodelujemo tudi z izobraževalnimi ustanovami, tako s srednje, kakor tudi visokošolskimi – s predavanji ter prakso študentov ter dijakov, ki jo lahko opravljajo v naši vrtnariji.

Zadnjih 11 let, po končanem šolanju Bernarde Strgar na šoli za vrtno oblikovanje v Londonu (London College of Garden Design), smo našo dejavnost razširili tudi na celostno načrtovanje vrtov >> www.bernardastrgarschulz.com

Suhadolčanova 6, 1231 Ljubljana-Črnuče

Kontakt

Delovni čas

Ponedeljek
08:00 - 18:00
Torek
Zaprto
Sreda
08:00 - 18:00
Četrtek
Zaprto
Petek
08:00 - 18:00
Sobota
08:00 - 13:00
Nedelja
Zaprto