Obvestila

Letni posvet ZPORS 2022

Letni posvet bo v petek 14. januarja 2022.

Tematsko sledimo problematiki oblikovanja nasadov v mestih, ki smo jo načeli že leta 2019, takrat s posvetom na temo ustvarjanja trajnostnih zelenih površin. Osnovna tema tokratnega posveta bodo odporne rastlinske vrste, ki bodo očitno, glede na spreminjajoče se klimatske vzorce, morale postati stalnica sodobnega urejanja zunanjih površin. V ta namen smo povabili tri predavatelje (glej predstavitev predavateljev v priponki), ki nam bodo temo osvetlili tako s strani lesnatih rastlin kot tudi trajnic, vključno s številnimi konkretnimi primeri na terenu.

Izbrana tematika posveta je zelo aktualna, zato vas na posvet toplo vabim, predvsem da skupaj tudi v okviru diskusije ob predavanjih poskušamo odgovoriti na čim več aktualnih vprašanj, ki se porajajo v praksi.

Žal tudi letos ne moremo mimo omejitev. Trenutni načrt za posvet je, da ga izvedemo hibridno, torej v kombinaciji prisotnega dela udeležencev v predavalnici ter dela udeležencev prisotnih ‘on-line’. K fizični prisotnosti na posvetu vse posebej toplo vabim, a bo to zagotovo možno samo ob upoštevanju PCT-pogoja. Oblika izvedbe se seveda lahko še spremeni, odvisno od takratnih razmer (dokončno obliko bomo javili pred posvetom).

Na posvet se prijavite z izpolnjenim prijavnim obrazcem (prijava dokončno potrjena ob plačilu kotizacije), ki ga vrnete na E-mail naslov ZPORS ali na gregor.osterc@bf.uni-lj.si (s prijavo ne odlašajte na zadnji rok prijave).